Yokoso Japanese Gardens

Yokoso is het meest authentieke Japanse architectenbureau, hoveniersbedrijf en materialen leverancier buiten Japan voor zowel bedrijven als particulieren. De afgelopen jaren is de Westerse vraag naar zowel traditionele als moderne Japanse tuinen en architectuur significant toegenomen door een steeds groter wordende waardering en erkenning onder architecten, hoveniers en het algemene publiek. Dat is de reden waarom Yokoso is opgericht. Het is onze missie om een brug te vormen tussen culturen door de kunst van Japanse tuinen en architectuur vorm te geven buiten Japan, en onze passie te delen met zoveel mogelijk mensen.

Authentieke bomen en materialen
Dé trots van Yokoso is onze unieke collectie geïmporteerde stenen, bomen, en tuinornamenten zoals stenen lantaarns, bruggen, en waterornamenten. Ons altijd groeiende netwerk van Japanse adviseurs en leveranciers maakt het voor ons mogelijk om de grootste en meest authentieke collectie buiten Japan te presenteren. Vanuit het groene Boskoop, Zuid-Holland, verzorgen wij internationale levering voor alle projecten waar echte Japanse esthetiek nodig is.

Ontwerp en aanleg Japanse tuinen
Naast de unieke collectie, verzorgt Yokoso ook hoogwaardige tuinontwerpen en professionele tuinaanleg. Alle Yokoso ontwerpen worden gemaakt door onze gespecialiseerde architect in een unieke 3D omgeving. Eerst wordt de originele locatie tot in detail nagebouwd, waarna alle elementen worden toegevoegd om het project om te toveren tot een volwaardige Japanse tuin. Het staat onze cliënten vrij om met het ontwerp in hand een eigen hovenier in te schakelen, maar vanwege onze deskundigheid en ervaring zijn wij tot op heden ook altijd verantwoordelijk geweest voor de realisatie van de ontwerpen. Gezamenlijk met de klant selecteren we materialen uit onze collectie voor het project, waarna onze ervaren hoveniers de tuin tot leven brengen. Een authentieke Japanse tuin zoals dat alleen mogelijk is bij Yokoso Japanese Gardens.

Ontwerp en bouw Japans Houtwerk
Ambachtelijk houtwerk is een belangrijk onderdeel van vrijwel alle Japanse tuinen, dus ook hierbij kan Yokoso op hoog niveau van dienst zijn. Vanuit onze eigen werkplaats creëren wij traditionele Japanse architectuur op maat. Denk aan tuinpoorten en omheiningen, maar ook aan traditionele Koshikake bankjes, tuinhuizen en volledige paviljoens. Onze befaamde architect en gespecialiseerde houtwerkers staan klaar en kunnen iedere uitdaging aan. Japan is beroemd om houtwerk en de ongeëvenaarde houtverbindingen die hierbij komen kijken. Iets wat ons bij Yokoso inspireert om zo authentiek mogelijke constructies neer te zetten met zo veel mogelijk traditionele verbindingen in plaats van moderne schroeven en spijkers.

Ontwerp en bouw Japans interieur
Onder de naam Sukiyado creëren de Yokoso architecten en houtwerkers hoogwaardige Japanse interieurs en architectuur op maat voor bedrijven en particulieren. Voorbeelden van projecten zijn persoonlijke Washitsu kamers met Tatamivloeren, Japanse theehuizen met volwaardige toepasselijke interieurs, en volledige inrichtingen van Japanse restaurants en hotels.

De connectie met de Japanse tuin is bij deze specifieke projecten niet altijd aanwezig, hierdoor hebben wij ervoor gekozen om interieur- en architectuurprojecten onder de naam Sukiyado uit te voeren. De naam Sukiyado is afgeleid van de residentiële Japanse bouwstijl genaamd Sukiya-zukuri, een stijl die bekend staat om informele aspecten die zijn ontstaan als reactie op de meer formele Shoin-zukuri bouwstijl. Het woord Suki staat voor verfijnde smaak en elegante bezigheden, en het achtervoegsel Do betekent pad of weg. De naam Sukiyado kan hiermee worden vertaald als: Het pad van verfijnde smaak en elegante bezigheden.

Een impressie

No items found.