Sedum Plus

Groene daken, dat is waar Sedumplus voor staat. Groene daken worden gemaakt van een vetplant genaamd Sedum. Naast dat deze vetplant zorgt voor een trendy dak, biedt het een verbeterde isolatie, stimuleert het de biodiversiteit en kan het functioneren als wateropslag. Sedumplus is gefocust op het duurzaam telen van biologische Sedum producten samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onderwijsinstellingen en gemeentes. Meer groen in onze leefomgeving, daar kan Sedumplus mee helpen.

Wat is Sedum?

Sedum is een vetplant met vele voordelen. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt voor het bedekken van grote oppervlaktes. Sedum is licht van gewicht en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast verkleurt het, waardoor je dak er ieder seizoen anders uitziet. Deze vetplant zorgt er niet alleen voor dat je dak er mooi uitziet, met een sedumdak draag je ook bij aan de diversiteit. Door een dak te bedekken met Sedum worden vlinders, bijen en hommels aangetrokken, wat de kruisbestuiving doet bevorderen. Net zoals dat het voedsel kan bieden aan vogels. Daarnaast draagt een groen dak ook bij aan een beter klimaat. De Sedum plant kan fijnstof opvangen, waardoor de luchtkwaliteit kan verbeteren. Sedumplus biedt deze vetplant in de vorm van Sedumtegels, Sedum cassettes, Sedumpluggen en Sedummatten.

De voordelen van een groen dak

Een groen dak is niet alleen goed voor de leefomgeving. Het heeft ook een positief effect op jouw portemonnee. Dit komt omdat Sedum op een dak een isolerende werking heeft in zomer en winter. Het voordeel van investeren in een groen dak, is dat je er subsidies voor kunt aanvragen. Zo wordt deze investering nog aantrekkelijker gemaakt. Dus wil jij goed voor jouw leefomgeving zorgen, minder betalen dan de buren én het mooiste dak van de straat hebben? Dan is een groen dak dé oplossing!

Sedumplus producten

Nieuw zijn onze Sedumtegels, bedoeld voor het NK Tegelwippen. Deze bestaat uit 9 verschillende soorten Sedumplanten en heeft het formaat van een standaard stoeptegel. De Sedumtegel is volledig biologisch afbreekbaar en heeft weinig onderhoud nodig. De Sedumcassette is een all-in-one cassette die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen door het ingebouwde kliksysteem. Deze cassettes zijn beplant met 8 tot 10 verschillende soorten Sedum planten die om de beurt bloeien in de verschillende jaargetijden.

Sedumpluggen zijn kleine gewortelde Sedumstekken van ongeveer 4-5 cm hoog voor op het dak of voor direct in de grond. De Sedumpluggen zitten gemixt in een tray.

Sedummatten zijn matten gevuld met diverse soorten vetplanten voor 90%. Naast dat deze op een dak gelegd kunnen worden, zijn deze ook ideaal als border in uw tuin of op rotsachtige hellingen en kale stukken grond. Alle mogelijkheden bij Sedumplus zijn klant-en-klaar. Hierdoor kost het weinig moeite om van jouw dak of woonomgeving een groen paradijs te maken!

Cases van Sedum Plus

Een impressie

No items found.